top of page

Miten valmistaudun koiranäyttelyyn

Updated: Oct 1, 2023

Koiranäyttelyyn valmistautuminen vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua. Tässä on kymmenen vinkkiä auttamaan koiranomistajia valmistautumaan koiranäyttelyyn:

  1. Harjoittele käyttäytymistä: Kouluta koirasi perus käytöstavat ja tottelemaan komentoja. Näyttelyssä hyvä käytös on tärkeää, ja koiran tulee liikkua hallitusti ja rauhallisesti.

  2. Sosiaalistaminen: Altista koiraasi erilaisille äänille, ihmisille ja koirille, jotta se on tottunut näyttely ympäristön vilinään ja hälinään.

  3. Koiran hoito ja hygienia: Pidä huolta koiran turkin ja kynsien kunnosta. Puhdista korvat ja hampaat huolellisesti ennen näyttelyä.

  4. Varmista, että koirallasi on rokotukset ovat ajan tasalla.

  5. Koiran liikunta ja kunto: Pidä koirasi hyvässä kunnossa säännöllisen liikunnan avulla. Hyvä kunto auttaa koiraa liikkumaan näyttelykehässä paremmin.

  6. Treenaa koiran esiintymistä: Harjoittele koiran kävelyä, seisomista ja seisomisen ajoitusta kehässä. Käytä palkitsemista positiivisen vahvistamisen menetelmillä.

  7. Oikeat varusteet: Hanki koirallesi sopivat näyttelyvarusteet, kuten näyttelytalutin, panta ja näyttelytakki.

  8. Tutustu näyttelysääntöihin: Varmista, että olet perillä koiranäyttelyn säännöistä ja luokitteluista. Tämä auttaa välttämään ikäviä yllätyksiä näyttelypäivänä.

  9. Valmistaudu ajoissa: Tarkista näyttelypäivän aikataulu ja osoite etukäteen. Varaa tarpeeksi aikaa matkustamiseen ja saapumiseen paikan päälle.

  10. Rentoudu ja nauti: Näyttelypäivä voi olla jännittävä kokemus sekä koiralle että omistajalle. Pyri olemaan rento ja nauttimaan päivästä koirasi kanssa, oli menestystä sitten tulossa tai ei.

Muista, että näyttelyissä menestyminen ei ole ainoa tavoite; tärkeintä on viettää mukava päivä koirasi kanssa ja rakentaa vahvempaa suhdetta. Onnea näyttelyyn!

Perustottelevaisuudella pärjäät hyvin koiranäyttelyssäkin
Miten voit valmistautua koiranäyttelyyn


73 views

Comments


bottom of page