top of page

Miten kysyn koiranpentua kasvattajalta?

Kun otat yhteyttä koiran kasvattajaan, on tärkeää antaa itsestäsi selkeä ja kattava kuvaus. Tämä auttaa minua ymmärtämään sinun tarpeesi ja toiveesi tulevan pentusi suhteen. Alle olen luetellut yleisiä ohjeita ja ajatuksia yhteyden ottamiseen koiran kasvattajaan. Huomioi, että oletan sinun ottaneen selvää rodusta, sen ominaisuuksista, hoidosta ja rodun terveystilanteesta ennen ensimmäistä yhteydenottoasi kasvattajaan.

  1. Tutustu kasvattajaan ja heidän pentuihin huolellisesti ennen yhteydenottoa. Selvitä, millaisia ​​rotuja he kasvattavat ja millaisia ​​pentuja heillä on saatavilla. Tutustu jalostustietojärjestelmään ja käy siellä katsomassa tietoa kasvattajan koirista ja edellisistä pentueista.

  2. Lähetä sähköposti tai soita kasvattajalle. Kerro nimesi, missä asut, perheestäsi ja miksi olet kiinnostunut heidän pentueistaan. Kerro myös, millainen koti sinulla on tarjota koiralle, onko sinulla koirakokemusta ja siitä oletko kiinnostunut harrastamaan jotain koirasi kanssa.

  3. Kysy kasvattajalta tarkempia tietoja heidän pentueestaan, kuten pentujen sukutaulut ja vanhempien terveystiedot. Kysy myös, milloin pentue on syntynyt ja milloin ne ovat valmiita siirtymään uuteen kotiin.

  4. Jos olet kiinnostunut tietystä pennusta, kerro kiinnostuksesi ja perustele miksi juuri tuo pentu on kiinnostava. Kysy kasvattajalta lisätietoja sen luonteesta ja ominaisuuksista. Kysy myös, millaisia toiveita kasvattajalla on sen suhteen ja varmista sopiiko se luonteeltaan juuri sinun perheeseesi.

  5. Kysy kasvattajalta, millaiset odotukset heillä on tulevilta omistajilta. Kasvattaja haluaa varmistaa, että pentu menee hyvään kotiin, joten he voivat kysyä sinulta joitakin kysymyksiä ja haluavat tietää, millainen henkilö sinä olet.

  6. Kerro mikäli olet ottanut yhteyttä useampaan kasvattajaan yhtäaikaa. On suositeltavaa tutustua ensin kasvattajiin ja sitten päätyä odottamaan sopivaa pentua sinun mielestäsi sopivimmalta kasvattajalta. Kalastelu useammasta kennelistä yhtäaikaa ei ole suositeltavaa.

  7. Jos päätät ottaa pentun kasvattajalta, varmista, että ymmärrät kaikki ehdot ja että olet valmis sitoutumaan koiran terveystutkimuksiin, arkikoulutukseen ja hoitoon. Kysy myös kasvattajalta, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita.

Koiran kasvattajat tekevät paljon työtä rakastamansa rodun eteen, ja he haluavat löytää parhaan mahdollisen kodin jokaiselle pentulle. Kerro heille, miksi haluat pennun, millainen koti sinulla on tarjota ja millaisia ominaisuuksia etsit koirasta. Kerro myös mikäli et halua sitoutua terveystutkimuksiin tai kasvattajan mahdollisesti toivomaan muutamaan näyttelykertaan. Pohdi etukäteen millaisen kasvattajan sinä toivot saavasi koirallesi ja käytä aikaa löytääksesi juuri sinun tarpeidesi mukaisen kasvattajan, jonka kanssa kommunikaatio on helppoa ja henkilökemiat tuntuvat luonnollisilta. Parhaimmillaan kasvattaja on valtava tuki pennun kasvuvuosina ja jopa koko koiran elämän ajan. Kannattaa yrittää löytää sellainen, jonka kanssa keskustelu on kitkatonta ja antoisaa.コメント


bottom of page